Publicerad den Lämna en kommentar

Julkalender 1 december

puertoricoPuerto rico
Jag köpte Puerto rico 2006 på Sydcon  under vår resa till Arnhem. Vi spelade Puerto rico under hela resan och vi var tre personer och jag vann inte en enda gång´, jävla skitspel 🙂

Men Puerto rico hade en ny spelmekanik som har kopierats av många andra spel efter detta. Man valde roller och rollen hade en primär och sekundär funktion. Den primära för den person som var den aktiva spelaren (din tur) och en sekundär som är lite sämre men som andra spelarna fick göra. Detta gjorde att man hela tiden hade något att göra istället för att behöva vänta på sin tur, vilket var genialt och höjde spelupplevelsen.

Tävling!
Skriv ditt bästa minne av en ny speldesignsupplevelse i kommentarsfältet. Tävlingen är helt subjektiv, men jag kommer ge en motivering till vinnaren. Tävlingen  avslutas den 13 december, då kommer en eller flera vinnare utses.

Pris:du får vara med gratis på min nästa föreläsning om speldesign.

Jonas
Norrköpings brädspelscafé

Lämna ett svar