Publicerad den Lämna en kommentar

Julkalender 8 december

ti3

Twilight imperium III
Detta är verkligen mitt spel, det tar den bättre delen av dagen att spela. Även om det är mängder av komponenter, forskning och krig för att ta över galaxen så är mekaniken väldigt enkel men svår att bemästra. Du ska leda din ras mot framgång och med hjälp av forskning, handel, politik få herraväldet över galaxen.

Spelet är så dynamiskt med olika raser, föränderlig karta mellan spel, till och med hur du vinner spelet skiljer sig åt från parti till parti. Det innebär att inget parti av detta spel blir likadant även om mekaniken är densamma. Jag tror att jag har trots att det tar lång tid att spela, spelat detta spel ett furtiotal gånger, alltid har en spänd förväntan inför nästa parti.

Vissa spel harlängre speltid, kanske till och med kanske för lång. Men i detta fallet tycker jag det är värt varje minut då du kan ha en långsiktig plan som du inte kan i något annat spel. Dessutom väldigt lätt att lära sig.

Jonas Elimää
Norrköping brädspelscafé

ti31
Så här kan en uppsättning se ut

Lämna ett svar