Inlägget gjort

Julkalender 12 december

Spread the love

speldesignMina första trevande steg i speldesign

Det var någon gång på 90talet som jag först började att fundera på att göra ett eget spel. Resultatet blev slaget om Kiladalen, ett spel som jag plankat reglerna från något spel i Sinkadus, den stora speltidningen på den tiden. Man hade trupper och slogs om herraväldet Kiladalen.

 

Reglerna var väldigt enkla man hade olika trupptyper och varje trupptyp hade ett värde mellan 2-4. Man skulle sedan slå under detta värde på en tärning för att oskadliggöra en motståndare. Det andra värdet var hur många rutor som enheten kunde röra sig. Spelet var inte på något sätt unikt och var inte på något sätt taktiskt. Spelplanen hade skogar och berg men terrängen hade inga regler så det fanns ingen taktik mer än flytta och slå bra på tärningen.

Det blev aldrig några mer regler, jag hade inte direkt några idéer eller ambitioner att utveckla det vidare så det blev andra projekt som jag fortsatte med.

Jonas Elimää
Norrköpings brädspelscafé

Kommentera