Inlägget gjort

Julkalender 14 december

Spread the love

stoneageStone age

Min första kontakt med Stone Age var i sommarstugan när en av kompisarna hade med sig det. Dut är ett klassiskt worker plaementspel där du ska utveckla din stenåldersby. Man får vinstpoäng genom att köpa kort som sedan har multiplar av två saker som man får genom dessa kort. Det jag tyckte var riktigt kul och fortfarande uppskattar är att man sedan gömmer de korten och visar upp dem när spelet tar slut. Det gör att man inte kan sölja sin strategi men de andra har lite aningar vad man håller på med. Sjölv får man såklart titta på sina egna vinstkort när som helst.

Jonas Elimää
Norrköpings brädspelscafé

Lingo – worker placement/dice placement
Worker placement är spel som du har arbetare som du placerar ut i olika roller, du får tillbaka alla arbetare när spelrundan är slut eller ett speciellt mål uppnåtts, sedan kan du sätta ut dem igen.

Kommentera