Inlägget gjort

Julkalender 16 december

Spread the love

Istanbul
Jag prövade Instabul hemma hos en vän den första gången. Spelet gjorde ett bra intryck visuellt och ganska snabbt gillade jag mekaniken. Du är en juvelerarfamilj som ska konkurrera med de andra juvelerarfamiljerna i staden. Spelet har worker placementdrag med en finurligt twist.

Du kan flytta ett eller två steg och släpper sedan en assistent (worker) på den sista rutan du gick till. För att symbolisera konkurrens så måste du betala de konkurrenter som du träffar på vägen genom att ge dem mynt. Målet med spelet är att samla på dig ett antal rubiner för vinst. Du får rubiner genom att slutföra uppdrag i de olika butikerna i de olika stadsdelarna.

Summering
Ett mycket trevligt spel som växer lite för var gång man spelar det.

Jonas Elimää
Norköpings brädspelscafé

Kommentera