Inlägget gjort

Julkalender 17 december

Spread the love

Jaipur

Ett spel som jag har väntat på att spela är Jaipur där man tar rollen som en indisk köpman med målet at bli Maharjans nya personliga köpman. Jag stötte på spelet på några youtubevideos och det uppfyllde alla mina förväntningar. Det är ett tvåpersonersspel som går rätt snabbt att spela, runt 30 min.

Spelmakaniken är kortdriven där du har handelsvaror och kameler på din hand. Sedan köper du varor med hjälp av kort i med samma symboler från in hand. Mekaniken är väldigt trevlig då du kan göra tre olika saker från de fem korten (marknaden) på bordet. Antingen ta alla kameler(dessa räknas inte mot din handlimit), ta en vara till din hand eller ta upp alla varor från bordet och byt ut dem mot andra på din and (oftast kameler).

Summering
Intressant mekanik, bra tvåpersonersspel, riktigt kul!

Jonas Elimää
Norrköpings brädspelscafé

Lingo
Handlimit;  det antal kort du max får ha på handen

Kommentera